5. Etape, af turen går til Portugal - Vores Bo Bil

Vores Bo Bil
Gå til indhold
32. dag, 7. marts. Playa Getares - Tarifa. 21 km.
På den korte køretur kunne vi tydeligt se over Gibraltarstrædet til klipperne i Afrika. Her er enormt mange vindmøller, og senere får vi at vide, at her hersker heftige vinde fra øst og vest. Vi holder på en stor plads i Tarifa og går gennem byen og over dæmningen til den lille ø Isla Tarifa, men selve øen kan kun besøges på guidede ture. Frokost på havnen og senere på dagen blev det et voldsomt vejr med blæst og heftig regn.

33. dag, 8. marts. Tarifa. 0 km.
Lidt rundt i de smalle gader i den gamle bydel og ved middagstid på guidet tur til den 22 hektar lille ø, Isla Tarifa. Den er forbundet med fastlandet med en dæmning og derfor betegnes den som det sydligste punkt på det Europæiske kontinent. På dæmningen ses Atlanterhavet mod vest og Middelhavet mod øst. Fra det sydligste punkt ved fyrtårnet er der 14 km til Marokko. Øen har været et militært strategisk sted siden år 700 og behersket af Fønikere, Romere og Arabere. Senere blev det Spanien, som havde militærbase her indtil 2001, og først i 2022 blev øen fredet og kun fyrtårnet er i brug.

34. dag, 9. marts. Tarifa - Italica, Sevilla. 234 km.
Her er meget grønt og det tyder på, at de her i syd får mere regn end resten af Spanien. Turen går gennem grønne bakker med græssende kvæg, senere bliver det meget fladt og en slags vådområde, hvor vi ser mange flamingoer i marsken og derefter store flade dyrkede marker næsten som i Danmark. Vest for os er det område, hvor sherryen kommer fra. I byen Jerez de la Frontera er der store bodegas, sherryhuse. Finder en plads i Italica, en gammel romersk by og ser på det Romerske Teater, som dog er lukket pga. restaurering.
35. dag, 10. marts. Italica - Vila Real de Santo Antonio. 154 km.
Om formiddagen er vi på rundtur til det restaurerede Romerske Amfiteater, som kunne rumme 25.000 tilskuere til gladiatorkampe osv. Ved siden af er den gamle romerske by udgravet, her boede ca. 6.000 mennesker og der var stadion og romerske bade og et stort palæ med mange rum med flotte bevarede gulvmosaikker og gårdhaver med fontæner. Her var også fælles toilet med rindende vand i cisternen, idet hele byen var kloakeret og havde rindende vand fra en sø i nærheden. De kunne noget, de gamle romere.
Efter frokost kørte vi gennem grønt landskab med blomstrende grøftekanter, over grænsefloden Guadiana til Portugal. Her holdt vi lige ved floden i solskin og nød tapas og øl ved lystbådehavnen.


36. dag, 11. marts. Vila Real, Portugal. 0 km.
I dejlig sol og ingen blæst gik vi langs floden ud til mundingen i Atlanterhavet. Mod vest er der et klit og vådområde, hvor vi så skestork og silkehejre. Tilbage igennem klitplantagen, her så jeg en hærfugl. Som altid er naturen det flotteste og kan ikke beskrives, eller gengives på fotos.
Vi fik også lidt bytur inden vi nåede tilbage. 11 km, så resten af dagen til afslapning.

37. dag, 12. marts. Vila Real. 0 km.
Formiddag sejlede vi med færgen over floden til Spanien og tilbage igen, kun for sejlturens skyld i det dejlige vejr. Et lille smut i byen til kaffe og kage. Eftermiddag i solen ved Bobilen.

38. dag, 13.marts. Vila Real - Algoz. 128 km.
Vi ville gerne finde en plads ved stranden på Algarvekysten i nærheden af Albufeira, men der var optaget alle steder. Derfor kørte vi lidt ind i landet og kom af meget små veje til en lille plads på landet. Det så ud, som om det var hendes baghave, hun havde indrettet til campere, der var både bad og toilet osv. Der var også høns, kalkuner, katte og hunde. Vi fik en meget fredelig nat sammen med 5 andre campere, der så ud til at tage længere ophold der for at nyde fred og ro.
Torvet i Vila Real
  Navn
  Adresse
  Koordinater
  Med
  Pris pr.   nat
  Km pr. dag
  Forhold
Fin stort p plads ved Lidl
2 nætter
( Spain 11380 ) Tarifa, Ctra. Cádiz-Málaga
36°01'15"N 5°35'56"W
P4N #113023
0
21
Fin stort p plads ved Lidl
P plads
Spain 41970 ) Santiponce, N-630
36°29'12"N 4°44'35"W
P4N #46424
0 €
234
Rigtig fin stor plads, men ingenting
Fin autocamperplads
3 nætter
(Portugal 8900-201 ) Parque de Autocaravanas de Vila Real de Santo António
37°11'57"N 7°24'53"W
P4N #12146
6 €
0
Fin autocamperplads.
Autocamper plads
( Portugal 8365 ) Parque de autocaravanas Rancho Belchior | Algoz
37°11'45"N 8°19'25"W
P4N #70573
10 €
123
Autocamper plads, næsten privat have.
Video fra 5. Etape i Spanien
Tilbage til indhold